Junioren

Competitie 2020  De indeling is bekend! De teams ontvangen de informatiemappen zo spoedig mogelijk. 

De indeling per team is als volgt:

Ondersteuning ouders tijdens de jeugdcompetitie:

  • De wedstrijdcommissie Jeugd (VCL Nicole Goessens met ondersteuning van Marieke Puts) geeft voorafgaand aan de jeugdcompetitie altijd uitleg tijdens een informatieavond. Hier wordt o.a. de begeleiding naar en tijdens de wedstrijden uitgelegd en de puntentelling en de bardienst nader toegelicht.
  • Ouders van deelnemende kinderen dienen de kinderen altijd te begeleiden, zowel bij uit- als thuiswedstrijden. De kinderen hebben (zeker bij rood-oranje) hulp nodig bij bijvoorbeeld de puntentelling tijdens een wedstrijd. En bij rood is bijv. ook hulp gewenst met het opbouwen van de netjes. Bij thuiswedstrijden van rood-oranje is in principe altijd iemand van de wedstrijdcommissie aanwezig.
  • Bij thuiswedstrijden wordt er verwacht dat 2 ouders een uurtje de bardienst verzorgen (deze valt voor spelende leden niet onder de vrijwilligerstaken). De bardienst houdt ook in dat er voor de kinderen ranja klaar staat en in een eventuele pauze of na afloop van het uurtje spelen dat er fruit/hapjes klaar staat voor de kinderen. De verdere uitleg over de bardienst wordt in de infoavond ook nader uitgelegd.
  • Bij uitwedstrijden dient altijd tenminste één ouder als begeleiding mee te gaan en dient te allen tijde op het tennispark te blijven zodat de kinderen (of tegenstanders) altijd een aanspreekpunt hebben. De uitwedstrijden zijn in onze eigen regio.
  • We vragen ouders om onderling te communiceren (via mail of whats app) over indeling per wedstrijd en de logistiek (wie rijdt wanneer). Soms hoeven niet alle kinderen deel te nemen aan alle competitiedagen. En het kan natuurlijk ook altijd voorkomen dat iemand andere verplichtingen heeft. Het maken van een indeling vooraf is dan heel handig.
  • Het plezier voor de kinderen om te tennissen staat voorop. Ouders dienen hierin het goede voorbeeld te geven en het Fair Play beleid van T.C. Helios te respecteren.
  • Bij slecht weer beslist de wedstrijdcommissie of er wel of niet gespeeld wordt.
  • Bij vragen kunnen jullie altijd bij Nicole terecht; helios.jeugdcomp@gmail.com

Algemene informatie Tenniskids

Tenniskids is hét KNLTB tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Bij de verschillende kleuren van Tenniskids hoort ook het spelen van competitie. We vinden het als vereniging zeer belangrijk dat de kinderen deelnemen aan deze competitievorm. De ervaring leert dat op deze manier de kinderen zich blijven ontwikkelen en maximaal plezier behouden in tennissen. Alle algemene informatie over  de Tenniskids competitie zoals spelregels en speeldagen voor speelsterkte rood-oranje kun je nalezen op deze website van de KNLTB.