1. Hoe word ik lid?
  • Kijk op deze pagina voor meer informatie en mail het inschrijfformulier met een recente pasfoto naar het secretariaat.
 2. Hoe krijg ik toegang tot het park?
  • Alleen leden van T.P.C. Helios hebben toegang tot het park via de KNLTB ledenpas. Klik hier om lid te worden.
 3. Hoe kan ik een baan afhangen/reserveren?
  • Je moet altijd een baan afhangen bij het afhangbord. Dit doe je via de KNLTB ClubApp. De banen kunnen dan op afstand gereserveerd worden. Dit kan 7 dagen vooraf. Toernooien en competitie hebben altijd voorrang en de benodigde banen zijn in principe al vooraf gereserveerd in het systeem. Bekijk hier hoe het afhangbord op de club werkt.
 4. Hoe kan ik tennisles volgen?
  • Dat kan alleen als je lid bent. De tennislessen worden verzorgd door Tennis Management Limburg (TML). Klik hier voor meer informatie.
 5. Ik heb me afgemeld voor de tennislessen, dus toch ook voor de vereniging?
  • Nee! Een afmelding voor de trainingen (bij TML) is geen afmelding bij de vereniging (T.P.C. Helios)! Er zijn ook leden die geen tennisles volgen, dus dit is een onjuiste aanname. Je automatische incasso voor de vereniging loopt dus door totdat we een afmelding ontvangen via het secretariaat. Je dient je vóór 1 januari van het nieuwe jaar af te melden.
 6. Wat is de contributie? 
  • De contributie voor het lopende jaar vind je hier.
 7. Wat zijn de vrijwilligerstaken?
  • T.P.C. Helios is geheel afhankelijk van vrijwilligers en we waarderen het als je je wilt opgeven voor vrijwilligerstaken. Vele handen maken licht werk! Lees hier meer over de vrijwilligerstaken, maar ook over het baanreglement en andere algemene informatie over onze vereniging.
 8. Ik ben geblesseerd, kan ik mijn contributie terug krijgen? 
  • Er vindt in een lopend seizoen geen restitutie plaats van contributie, ongeacht de (medische) reden. Het bestuur hanteert een coulance (kosteloze afmelding) tot eind januari (=moment vaststelling leden KNLTB). Tot 2 weken voor het incassomoment (ongeveer half maart) kosten afmeldingen slechts €25 (= administratie/kosten KNLTB). Bij afmeldingen na 1 maart zijn we genoodzaakt het volledige contributiebedrag te incasseren aangezien alle begrotingen voor activiteiten dan bepaald zijn en de incassobestanden klaar staan.
 9. Ik ben gestopt met tennis en volg ook geen lessen meer, kan ik mijn contributie terug krijgen? 
  • Er vindt in een lopend seizoen geen restitutie plaats van contributie. Het bestuur hanteert een coulance (kosteloze afmelding) tot de jaarlijkse ALV (=moment vaststelling begroting). Tot 2 weken voor het incassomoment (ongeveer half maart) kosten afmeldingen slechts €25 (= administratie/kosten KNLTB). Bij afmeldingen na 1 maart zijn we genoodzaakt het volledige contributiebedrag te incasseren aangezien alle begrotingen voor activiteiten dan bepaald zijn en de incassobestanden klaar staan.
 10. Welke toernooien zijn er nog meer voor onze leden?
  • We krijgen vaak verzoeken om toernooien in de buurt door te mailen naar onze leden. We kiezen ervoor om toernooiposters via Facebook onder de aandacht te brengen. Klik hier voor meer informatie over hoe je toernooien kunt vinden.