Hulp aan Oekraïners in Maasgouw

Beste tennisvrienden,

Het Sportplatform Maasgouw coördineert acties uit het sportakkoord en verbindt iedereen die zich inzet voor sport, bewegen en gezondheid. Ik, Stefan, maak daar als voorzitter van T.C. Helios ook deel van uit.

Momenteel worden ongeveer 40 personen uit de Oekraïne in onze gemeente opgevangen, de verwachting is dat dit aantal binnenkort verdubbeld. Deze mensen hebben zo snel het land moeten verlaten dat ze soms niet meer mee konden nemen dan wat plastic tassen met een paar kleren en enkele bezittingen.

Hulpvraag:
Vanuit de opvanglocaties, veelal particuliere organisaties, is de vraag binnen gekomen of verenigingen kunnen helpen met het inzamelen van nog goede sportkleding én eventueel badkleding. Zeker nu de temperaturen oplopen zou dat fijn zijn. Denk ook aan allerlei sportschoenen: zaal, buiten, voetbal én tennisschoenen. De spullen zijn nodig voor kinderen, tieners, maar ook voor volwassenen (dames en heren).
Ook zijn we nog dringend op zoek naar een aantal (goede) fietsen omdat sommigen in Roermond naar school gaan, maar ook om deze mensen naar de sportaccomodaties in de gemeente Maasgouw te kunnen laten fietsen. Een platte band is natuurlijk geen probleem, als de fiets verder maar technisch in orde is!

Inleveren materialen/fietsen:
De vereniging MBC ’13 in Maasbracht is bereid om op onderstaande zaterdagochtenden de bestuurskamer beschikbaar te stellen voor het inzamelen van sportkleding/fietsen.
– Zaterdag: 14 mei van 10.00 uur tot 13.00 uur en
– Zaterdag: 4 juni van 10.00 uur tot 13.00 uur
Adres: Sint Joosterweg 1 te Maasbracht. (voetbalterrein MBC ’13)
Contactpersoon: Peter-Frank op den Buijs. Tel: 06-12994855.

De spullen die eventueel over zijn worden gedoneerd aan de kledingbank Maasbracht.

Alvast héél hartelijk dank voor jullie hulp en inzet.

Namens de leden van het Sportplatform,

Stefan Segers (TC Helios)
Peter-Frank Op den Buijs (MBC ’13)
Jan Heijnen (VV HEBES)
Léon Smeets (TTV Westa)
Guido Görtzen (Numidia VC Limac)
Eric Craemers (stichting Menswel)