Vrijwilligerstaken

UPDATE 2023 VOLGT

Abonnement MET een vrijwilligerstaak
Deze contributievorm voor student- en seniorleden vanaf 18 jaar is  afgestemd op het uitvoeren van vrijwilligerstaken. Het systeem is op basis van punten; er dienen per kalenderjaar 12 punten gehaald te worden. Meer mag natuurlijk altijd!

Bardiensten zijn het vaakst nodig. Voor competitiedagen, in de weekenden en met toernooien. Daarnaast willen we zoveel mogelijk dagen van het seizoen de kantine openen om onze leden te laten genieten van een drankje na het tennissen.  Als er door de week geen bardienst is, is de kantine in principe gesloten. 

Welke taken zijn er?
Gastheer/Gastvrouw: 3 punten (inspanning 1,5 uur)
De gastheer/gastvrouw zal zorgen dat de kantine minimaal een half uur voor aanvang geopend is, het pin-apparaat gereed is, koffiemachine en muziek aan staat. De gastheer/gastvrouw heet de ontvangende competitieteams welkom. Bij jeugdteams krijgt de ontvangende ouder een kop koffie of thee aangeboden. Inschrijven kan door de gewenste dag (vr, za of zo) te kiezen.

Bardienst ‘weekdag/normaal’: 4 punten (inspanning ongeveer 3-4 uur)
Bardienst is belast met het schenken van dranken en het tappen van bier. Inschrijven kan door een gewenste dag te kiezen.

Bardienst ‘weekend/uitzonderlijk’: 9 punten (inspanning 3-4 uur)
Zie “Bardienst normaal“. Dit zijn bardiensten in het weekend tijdens competitie of toernooien. Deze diensten zijn meestal drukker qua bezoekers.

Keukendienst: 6 punten (inspanning ongeveer 4 uur)
Help de kantinecommissie met het klaarmaken en uitdelen van hapjes tijdens evenementen e/o toernooien. Inschrijven kan door een gewenste dag te kiezen.

Wasdienst: 2 punten
Handdoeken (die zich in de keuken in een plastic zak bevinden) gewassen en weer terug bezorgen in de kantine. Inschrijven kan door de maandag van de gewenste week te kiezen.

Schoonmaakdienst: 6 punten (inspanning 3-4 uur per keer, max 20 personen)
Voor deze taak kun je je inschrijven door de hiervoor geselecteerde data in de bardienstplanner te selecteren (3 of 4 december). De kantinecommissie zal dan contact met je opnemen voor verdere afspraken en een specifiekere planning van deze diensten.

Klusdienst: 6 punten (inspanning 3-4 uur per keer, max 15 personen)
Ben je handig met je handen en/of draai je liever geen bardiensten, dan is dit de ideale oplossing! Voor het onderhouden van het tennispark zijn er verschillende klussen, denk aan reparatiewerkzaamheden, schilderklussen of kleine onderhoudswerkzaamheden. Voor deze taak kun je je inschrijven door de hiervoor geselecteerde data in de bardienstplanner te selecteren (1 december). De kantinecommissie zal dan contact met je opnemen om de werkzaamheden af te stemmen en in overleg te plannen.

TIP: Als je de taak van gastheer/vrouw direct combineert met een bardienst in het weekend heb je de benodigde 12 punten en ben je in 1 keer klaar!

Inschrijven voor een vrijwilligerstaak
Alle leden met een lidmaatschap obv een vrijwilligerstaak worden aan het begin van het seizoen per mail uitgenodigd om zich in te schrijven voor een taak via de bardienstplanner

Let op: Indien je niet volledig voldoet aan de vrijwilligerstaak zal er tegen het einde van het jaar een additionele contributiebijdrage van €50 geïncasseerd worden.

Kijk ook hier voor meer informatie over hoe je je dienst kunt inplannen.