TENNIS- OF PADELTRAININGEN
Leden regelen de trainingen in principe rechtstreeks met TML (aanmelden – financiële afhandeling). Vanuit de vereniging krijg je per trainingsseizoen een nieuwe link toegestuurd om je aan te melden voor het betreffende trainingsblok (zomer-winter). Bij instroom gedurende het jaar kun je het beste direct informeren bij TML informeren of er ruimte is via: tc.helios.trainingen@gmail.com.

Ieder seizoen dien je je opnieuw voor de lessen aan te melden. Zo kan een ieder zijn voorkeur (dag/tijd) ook opnieuw uitspreken.

Let op: als je je niet meer opgeeft voor lessen bij TML voor een nieuw seizoen, betekent dit niet automatisch een afmelding voor de vereniging T.C. Helios! Het lidmaatschap voor de club loopt door totdat je je schriftelijk afmeld bij het secretariaat.

Speciaal voor kleuters tot 6 jaar bieden we ook tennislessen aan (Tenniskids Blauw). Kijk hier voor meer informatie.

Kosten trainingen
De kosten worden bepaald door de groepsgrootte en kunnen dus variëren. Met vier personen bedragen de kosten ongeveer € 14,- per les. De lesgroepen kunnen variëren van 4 tot maximaal 10 personen.

Aanpak & afspraken trainingen
De trainingen worden gedurende het hele jaar op het tennispark van T.C. Helios verzorgd (outdoor). Er zijn per seizoen in principe 16 lessen gepland. De reguliere lestijd voor zowel jeugd als senioren is 1 uur, bestaande uit 50 minuten les en 10 minuten voor wisseling van de les, warming-up en afsluiting van de les. Er zijn dagelijks 2 banen gereserveerd voor het geven van tennisles, met uitzondering van vrijdag, zondag en maandag. Voor padel is dit op dit moment 1x in de week; op dinsdag.

Indien trainingen door slecht weer uitvallen dan zijn de volgende afspraken gemaakt:

  • Indien de trainer al op de vereniging aanwezig is kan incidenteel een theorieles worden gegeven(maximaal 2 trainingsuren). Dit betreft jeugdleden.
  • Is de training tijdig vooraf geannuleerd vanwege de slechte weersomstandigheden, dan komt dit 1x per seizoen voor rekening en risico van het deelnemend lid. Wanneer voor de tweede maal (of vaker) vanwege de slechte weersomstandigheden een ingeplande tennisles geen doorgang kan hebben dan komt dit voor rekening en risico van TML.
  • Bij het afmelden van een training zullen de leden middels een mail bericht op de hoogte worden gesteld. A.u.b. dan ook mede trainingsgenoten informeren ter ondersteuning van dit bericht.  
  • TML streeft er naar om alle uitgevallen lessen in te halen; per seizoen zullen 3 data geselecteerd worden om eventuele inhaallessen in te plannen.

Vragen over trainingen? 
Voor vragen over trainingen en beschikbare trainingsuren kun je rechtstreeks bij TML terecht via: tc.helios.trainingen@gmail.com. Op de website van TML vind je ook alle informatie over de overige activiteiten van TML.